Kesihatan Seksual

Fantasi Seksual Lelaki dan Wanita Paling Umum di Dunia

Banyak orang sebenarnya mempunyai fantasi seks yang nakal, tetapi mereka terkubur dalam-dalam. Nah, dikumpulkan dari pelbagai tinjauan di seluruh dunia, berikut adalah jenis fantasi seksual yang sering dibayangkan oleh orang-orang dari pelbagai bahagian dunia.

Apakah jenis fantasi seksual yang paling biasa di dunia?

Satu tinjauan oleh University of Montreal yang diterbitkan dalam Journal of Sexual Medicine mengumpulkan pelbagai jenis fantasi seksual yang dikongsi oleh banyak lelaki dan wanita, setelah menemu ramah lebih dari 1,500 peserta, rata-rata pada usia 30-an, mengenai orientasi seksual mereka (heteroseksual, homoseksual, dan di rumah). antaranya) dan pilihan fantasi mereka. Sebagai kebocoran, threesomes, aka threesome dan seks bukan pasangan, berada dalam 10 fantasi seksual paling biasa.

Sebenarnya, khayalan seksual yang dimiliki lelaki dan wanita boleh berbeza. Inilah ulasan penuh.

Fantasi seks yang paling biasa dibayangkan oleh lelaki

 1. Terlibat dalam seks oral. Terdapat lebih banyak lelaki yang berkhayal untuk menerima seks oral dari wanita (87.6%) daripada mereka yang berkhayal untuk memberikan seks oral (78%).
 2. Bertiga dengan dua wanita. Fantasi seksual ini dimiliki oleh 84.5% lelaki.
 3. Fantasi seks dengan seseorang yang anda kenali, tetapi tidak dengan pasangan sah anda sekarang(misalnya rakan, rakan pejabat, dll.) dimiliki oleh 83.4 peratus lelaki.
 4. Melakukan hubungan seks di tempat yang tidak biasa, misalnya di lif, taman, tempat letak kereta pusat membeli-belah, atau di pejabat. 82.3% lelaki menyimpan khayalan liar ini.
 5. Fantasi menonton dua wanita melakukan seks aka voyeurism dimiliki oleh 82.1 peratus lelaki.
 6. Fantasi tentang ejakulasi di luar badan wanita, misalnya di wajah atau di dadanya. Lapan puluh peratus lelaki sangat menginginkan ini.
 7. Berhubungan seks di tempat-tempat romantis. Hampir lebih daripada 78% lelaki mempunyai fantasi ini.
 8. Khayalan memberi seks oral kepada pasangan wanita (78%).
 9. Fantasi untuk memberi kerja tangan/penjarian dalam pasangan (76.4%)
 10. Menginginkan seks dengan lebih daripada tiga wanita (75.3%)

Fantasi seks yang paling biasa dibayangkan oleh wanita

 1. Berhubungan seks di tempat-tempat romantis. Hampir lebih daripada 84.9% wanita sering berkhayal seperti ini.
 2. Berhubungan seks di tempat-tempat yang tidak biasa, misalnya di lif, tempat letak kereta pusat membeli-belah, atau di pejabat. 81.7% wanita menyimpan khayalan liar ini.
 3. Khayalan tentang menerima seks oral dari lelaki (78,5%)
 4. Fantasi untuk memberi blowjob pada lelaki. Kira-kira 72 peratus wanita mempunyai fantasi seks ini.
 5. Fantasi untuk diterima penjarian dari pasangan mereka (71.4%)
 6. Fantasi untuk memberi kerja tangan/penjarian dalam pasangan (68.1%)
 7. Fantasi seks dengan seseorang yang anda kenali, tetapi tidak dengan pasangan sah anda sekarang(misalnya rakan, rakan pejabat, dll.) dimiliki oleh 66.3 peratus wanita.
 8. Khayalan didominasi oleh pasangan mereka (seks seks) dimiliki oleh 64.6% wanita.
 9. Mengidam untuk melakukan hubungan seks di tempat awam, seperti pengangkutan awam atau di tempat terbuka (seperti taman). Kecenderungan pameran ini dimiliki oleh 57.3% wanita.
 10. Menginginkan seks dengan lebih daripada tiga orang, dengan lelaki dan wanita (56.5%).

Sebagai tambahan kepada 10 fantasi seksual yang paling biasa, kajian ini juga mendapati beberapa lelaki dan wanita berkongsi fantasi yang berkisar dari sedikit tidak biasa dengan yang cenderung tidak bermoral. Contohnya, melakukan hubungan seks dengan memakai kostum lawan jenis (berpakaian silang), meminta pasangan seks mereka kencing, melakukan hubungan seks dengan anak kecil (peserta bukan pedofil) atau melakukan hubungan seks dengan haiwan.

Adakah normal jika saya mempunyai khayalan seksual?

Laura Berman, seorang psikologi seks dari Amerika Syarikat, mengatakan bahawa tidak ada yang salah jika seseorang sering berfantasi mengenai seks (Ya, termasuk anda!). Fantasi seksual bukanlah tanda ketidakupayaan seksual atau kurang berfungsi. Ini sebenarnya menandakan kehidupan seks yang sihat dan bahagia.

Imaginasi liar dan nakal ini akan merangsang otak untuk memudahkan kita membangkitkan keinginan dan memenuhi keperluan seksual dari dalam diri kita sendiri. Kajian menunjukkan bahawa orang yang sering berkhayal mengenai seks mempunyai prestasi seksual yang lebih baik di tempat tidur, dan bahkan melakukan hubungan seks lebih kerap. Wanita yang mempunyai khayalan seksual melaporkan mengalami orgasme yang lebih kerap, dan mungkin lebih sengit semasa berhubungan seks daripada mereka yang tidak berfantasi mengenai kehidupan seks mereka.

Walaupun begitu, masih ada batasan yang jelas yang membezakan antara khayalan seksual normal dan luar biasa. Bahkan khayalan seksual sebenarnya tidak harus disedari di dunia nyata. Sudah tentu, selagi ia tidak dipaksa dan tidak membahayakan orang lain, fantasi seks anda adalah baik.

Bahayanya adalah apabila anda menjadi sangat terobsesi dengan fantasi sehingga menjadi kenyataan, sehingga mengganggu hubungan anda dengan pasangan anda - atau bahkan membahayakan diri sendiri dan orang lain.

Psst ... Apakah fantasi seks anda?