Kesihatan mental

Mandi dengan pasangan anda menambah percintaan yang lebih sah

Bilakah kali terakhir anda mandi dengan pasangan anda? Terdapat banyak saat yang telah anda habiskan bersama pasangan anda. Perhatikan, berbelanja, tidur, makan, atau memasak dengannya. Namun, saat mandi dengan pasangan juga memberikan kelebihan hubungan intim yang erat.

Baris faedah mandi dengan pasangan

Menghabiskan masa bersendirian dengan pasangan anda dapat meningkatkan keakraban. Setelah seharian dengan banyak kerja dan beberapa masalah, inilah masa yang tepat untuk bersantai. Ini adalah masa yang tepat untuk mandi air suam bersama pasangan anda.

Sekiranya anda ingin masa mandi bersama pasangan menjadi lebih istimewa, tidak ada salahnya melakukan sedikit persiapan. Contohnya, menghidupkan muzik lembut, menyediakan minuman yang menjadikan suasana santai, atau menyalakan lilin aromaterapi. Nikmati masa ini.

Inilah faedah yang dapat diperoleh ketika mandi bersama pasangan.

1. Bina perbualan yang lebih mendalam

Semasa menikmati air suam, mengurut bahu masing-masing, atau hanya bersandar di bahu pasangan anda akan mewujudkan perbualan yang lebih mendalam. Mungkin beberapa pasangan sudah lama tidak membina dialog yang ringan tetapi mendalam.

Sama seperti perbincangan bantal selepas hubungan seks, ada banyak perkara yang perlu dibincangkan. Contohnya, kebimbangan anda sejak kebelakangan ini, mengingati saat-saat manis semasa bersama pasangan, mengingati saat-saat penting, bercerita tentang impian, dan banyak lagi. Sembang ringkas ini hanya mengalir dan menjadikan anda pasangan saling melengkapi.

2. Mengurangkan tekanan

Hari-hari tidak dapat dipisahkan dari tekanan kerja. Anda boleh menutup hari dengan lebih santai bersama pasangan dengan mandi bersama. Semasa mandi bersama, peluk pasangan anda dan rasakan kehangatan kulitnya. Beberapa minit pelukan dapat mengurangkan tekanan.

Di sini terdapat pembebasan hormon oksitosin yang dapat membuat anda lebih tenang dan menurunkan tekanan darah. Tidak perlu banyak bercakap dan menikmati ketenangan yang mengalir di badan dan fikiran anda.

3. Menjadikan kehidupan seks lebih menyeronokkan

Bilik mandi adalah salah satu tempat paling sensual untuk permainan awal. Anda dan pasangan anda boleh mencubanya. Pelbagai jenis kelamin yang lebih menyenangkan dapat dilakukan di bilik mandi.

Tidak ada salahnya menggunakan pelinciran ketika bermain di bilik mandi. Ketika suasananya semakin panas, ada beberapa posisi seks yang boleh anda cuba, misalnya gaya anjing berdiri atau bangun kaki (gaya seks yang dilakukan dengan memegang salah satu kaki wanita dengan tangannya). Sudah tentu rempah kehidupan seks anda dapat lebih menggigit ketika mencuba seks di bilik mandi.

4. Membina semula kepercayaan

Sumber: Mengalahkan Perceraian

Mandi dengan pasangan adalah perkara intim. Inilah saat untuk anda dan pasangan anda menyatu, "telanjang" diri anda dalam berdialog dan bertukar idea. Membuka satu sama lain dalam perbualan mendalam adalah perkara yang suci.

Melalui perbualan yang terbentuk, kegelisahan, kejujuran, kasih sayang, dan perkara-perkara kecil yang dinyatakan menjadi bahagian terpenting. Rangkaian komunikasi ini membina kepercayaan yang lebih lengkap kepada rakan kongsi.

Mungkin inilah masa yang tepat untuk anda dan pasangan anda untuk membincangkan perkara yang telah lama disembunyikan. Contohnya, mengapa dia atau anda menarik diri dari hubungan itu? Adakah terdapat perincian yang perlu dibincangkan? Semasa mandi bersama, ini mungkin momen yang membuat anda dan pasangan lebih santai membincangkan masalah yang perlu dibincangkan. Kerana kepercayaan selalu datang dari kejujuran. Ikatan emosi menjadi lebih kuat.

Mungkin anda tidak perlu mandi dengan pasangan anda terlalu kerap. Anda boleh menjaga kebiasaan ini sebagai "vitamin" untuk menjaga keakraban, kepercayaan, dan hubungan emosi dengan pasangan anda.