Kesihatan Seksual

Lakukan Ini dengan Cara Orgasme Wanita Kali Pertama

Orgasme wanita dapat dicapai dengan pelbagai cara, bahkan berulang kali. Namun, untuk mencapainya tidak semudah lelaki. Penyelidikan menunjukkan bahawa wanita cenderung lebih sukar untuk melakukan orgasme semasa melakukan hubungan seks berbanding lelaki. Kira-kira hanya sekitar 25 peratus wanita yang berjaya mencapai klimaks, sementara lebih dari 90 peratus lelaki selalu mencapai orgasme setiap kali melakukan hubungan seks. Tetapi ini tidak bermaksud jalan buntu bagi wanita yang sama sekali tidak pernah mengalami orgasme. Terdapat beberapa petua yang anda boleh menipu dan menjadikan cara orgasme wanita semasa melakukan hubungan seks.

Bagaimana wanita orgasme untuk pertama kalinya

1. Cuba melancap terlebih dahulu, untuk menerokai badan

Ramai wanita tidak pernah mengalami orgasme kerana mereka tidak tahu bagaimana melakukannya sendiri, atau pasangan mereka tidak tahu bagaimana memuaskannya di tempat tidur.

Salah satu cara orgasme wanita yang paling kuat adalah dengan melakukan melancap terlebih dahulu. Dengan melancap, anda belajar mengenai selok-belok tubuh anda. Anda mengetahui bahagian tubuh anda yang paling sensitif dan menyenangkan untuk disentuh, dibelai, dan dirangsang. Gunakan tangan anda atau mainan seks tertentu untuk meneroka sensasi dan intensiti gairah yang berbeza.

Pada masa yang sama, biarkan fikiran anda mengembara melalui khayalan seks yang berbeza, untuk melihat apa yang membuat anda dan apa yang tidak. Juga izinkan diri anda untuk berkhayal, membaca cerita erotik atau menonton filem pornografi yang boleh menggembirakan diri anda sebagai cara wanita untuk orgasme.

Sebaik sahaja anda tahu bagaimana merangsang diri anda dan mengetahui apa yang paling berkesan untuk menghasilkan sensasi keseronokan yang paling memuaskan, akan lebih mudah untuk membimbing pasangan anda di tempat tidur supaya anda berdua menjalani kehidupan seks yang lebih baik.

2. Cari di mana titik kelentit

Tidak semua cara wanita mencapai orgasme melalui penembusan vagina. Sebilangan wanita sebenarnya boleh mencapai klimaks melalui rangsangan klitoris.

Klitoris adalah organ seks yang terletak di antara dua bibir faraj yang mempunyai fungsi murni untuk rangsangan seksual.Ada 8.000 titik saraf pada klitoris wanita yang bertanggungjawab untuk memberikan sensasi dan rangsangan untuk mencapai orgasme. Melancap dapat membantu anda mencari kelentit, yang sering digambarkan sebagai "butang keseronokan."

3. Sapukan pelincir buat kali pertama

Faraj dan alam semesta anda akan membolehkan anda mencapai orgasme sekiranya badan anda menghasilkan cecair faraj yang mencukupi untuk melakukan latihan ini. Malangnya, tidak semua wanita mempunyai pelincir semula jadi yang mencukupi. Anda boleh menggunakan pelincir vagina yang dibuat dari peti besi untuk meneroka faraj untuk mencapai orgasme.

4. Hanya fokus pada keseronokan

Semakin banyak anda keukeuh cuba mengalami orgasme, semakin kecil kemungkinannya mengalami orgasme. Orgasme adalah pengalaman. Jadi, berehatlah. Jangan menjadikan syahwat sebagai keperluan dan kewajipan. Fokuskan diri anda pada keseronokan sensasi dan rangsangan yang dihasilkan oleh rangsangan ini. Secara beransur-ansur, dengan mengetahui bagaimana untuk menikmati diri sendiri, anda akan dapati orgasme yang anda idamkan.

5. Biarkan kepala anda tergantung

Menggantung bermaksud membiarkan kepala anda tergantung di sisi katil. Pose ini dianggap sebagai cara paling berkesan bagi wanita untuk orgasme kerana membuat aliran darah ke otak sehingga dapat merangsang klimaks lebih cepat dan lebih baik.