Ubat dan Makanan Tambahan

Serrapeptase •

Ubat Serrapeptase apa?

Untuk apa serrapeptase?

Serrapeptase adalah ubat yang digunakan untuk keadaan yang menyakitkan termasuk sakit belakang, osteoartritis, artritis reumatoid, fibromyalgia osteoporotik, sindrom carpal tunnel, migrain, dan sakit kepala ketegangan.

Ubat ini juga digunakan untuk keadaan yang melibatkan kesakitan dan pembengkakan (keradangan) termasuk sinusitis, sakit tekak, sakit tekak, jangkitan telinga, pembengkakan selepas pembedahan, pembengkakan saluran darah dengan pembentukan bekuan darah (trombophlebitis), dan penyakit radang usus termasuk kolitis ulseratif dan Penyakit Crohn.

Sebilangan orang mengambil serrapeptase untuk penyakit jantung dan "pengerasan arteri" (aterosklerosis).

Wanita menggunakannya untuk ketulan payudara bukan barah (penyakit payudara fibrocystic), dan ibu menyusu menggunakannya untuk sakit payudara yang disebabkan oleh terlalu banyak susu.

Kegunaan lain termasuk rawatan diabetes, bisul kaki, asma, dan pengumpulan nanah (empyema).

Bagaimana cara menggunakan serrapeptase?

Serrapeptase diambil melalui mulut.

Bagaimana serrapeptase disimpan?

Ubat ini paling baik disimpan pada suhu bilik, jauh dari tempat langsung cahaya dan lembap. Jangan simpan di bilik mandi. Jangan membeku. Jenama lain ubat ini mungkin mempunyai peraturan penyimpanan yang berbeza. Perhatikan arahan penyimpanan pada pembungkusan produk atau tanyakan kepada ahli farmasi anda. Jauhkan semua ubat dari jangkauan kanak-kanak dan haiwan peliharaan.

Jangan buang ubat ke tandas atau longkang kecuali jika diarahkan untuk melakukannya. Buang produk ini apabila sudah habis atau tidak diperlukan lagi. Rujuk ahli farmasi atau syarikat pelupusan sampah tempatan anda mengenai cara membuang produk anda dengan selamat.