Kesihatan Seksual

5 Cara Mempermainkan Sehingga Seks Tidak Membosankan

Sesi seks sering tidak dirancang atau spontan. Sekiranya ini yang biasa anda lakukan dengan pasangan anda, sekarang tidak ada salahnya meluangkan masa untuk melakukan "aksi pembukaan" atau foreplay sebelum benar-benar memasuki sesi seks panas. Tidak perlu bingung, mari kita lihat pelbagai kaedah foreplay berikut untuk merangsang pasangan anda dengan lebih lanjut!

Ini adalah kaedah foreplay yang tepat untuk menjadikan seks lebih menarik

Sama seperti sukan yang perlu memanaskan badan, begitu juga seks. Selain memberikan pengalaman baru dalam episod intim antara anda berdua, foreplay juga akan membantu membangkitkan keinginan seksual sehingga klimaks nanti lebih mudah dicapai. Terutama jika anda dan pasangan anda cenderung melakukan sesi seks, tanpa perlu memanaskan badan pada awalnya.

Debra Herbenick, PhD, MPH, pengarah di Pusat Promosi Kesihatan Seksual di Indiana University, Amerika Syarikat, mendedahkan bahawa foreplay dapat membantu wanita menjadi lebih terangsang sehingga otot-otot di sekitar vagina mengembang. Ini bermaksud bahawa proses penembusan akan lebih mudah kerana faraj memberikan lebih banyak ruang.

Secara umum, foreplay membantu membina seksualiti kedua-dua pasangan agar hubungan seks terjalin lebih intim. Berminat untuk mencubanya malam ini? Berikut adalah siri kaedah foreplay yang boleh anda curang.

1. Mulakan dengan ciuman

Sebelum menjalani sesi selanjutnya, mencium boleh menjadi kunci pemanasan yang betul. Tidak perlu tergesa-gesa, minta pasangan anda untuk meletakkan posisi satu sama lain. Seterusnya, mulakan dengan ciuman lembut sehingga perlahan-lahan memanas.

Untuk permainan yang lebih berkesan, cuba jangan hanya fokus pada satu titik. Beri pelbagai dengan melakukan ciuman yang merebak ke bahagian tubuh seperti leher, dada, telinga, dan bahagian sensitif yang lain.

2. Merangsang payudara

Sehingga cara permainan yang dilakukan semakin panas, lelaki dapat memberikan rangsangan pada payudara wanita sambil tetap mencium satu sama lain. Wanita juga dapat membantu mengarahkan tangan lelaki untuk merangsang zon erogen ini.

Perlahan tapi pasti, mulakan dengan mengesan areola tanpa menyentuh puting. Teruskan dengan memerah dan mengurut payudara. Silap mata ini akan membantu membangkitkan gairah seksual wanita.

Mahukan sesi foreplay yang lebih menyeronokkan? Jangan berhenti di situ sahaja. Anda boleh mencuba kaedah lain yang mungkin tidak anda lakukan sebelumnya, seperti menjilat bulatan kecil di sekitar puting anda atau bahkan menghisap puting anda. Dijamin, sensasi intim akan semakin menyelimuti anda berdua.

3. Jangan hanya memberi sentuhan biasa

Sentuhan demi sentuhan yang anda lakukan di setiap inci badan pasangan anda, sebenarnya boleh menjadi perantara khas untuk mendapatkan foreplay dan seks yang menarik nanti.

Pastikan anda tidak hanya "menyentuh" ​​sedikit, berpura-pura tangan anda bulu lembut tetapi boleh membuat pasangan anda terbawa-bawa dengan keseronokan aktiviti pemanasan ini.

Ya, manfaatkan sentuhan halus dan menggoda dari hujung jari dan telapak tangan sambil tetap memberikan rangsangan yang tulus. Lakukan ini seolah-olah anda mengesan semua bahagian pasangan badan.

4. Beri rangsangan kepada kelentit

Klitoris adalah salah satu organ dalam vagina yang terdiri daripada banyak saraf. Tidak hairanlah, klitoris dianggap sebagai pusat keseronokan seksual bagi wanita kerana senang mendapat rangsangan.

Nah, atas dasar ini, Stephen Snyder, MD, ahli terapi seks di New York dan pengarang Love Worth Making, mengesyorkan agar anda memasukkan rangsangan klitoris sebagai sebahagian daripada seks foreplay. Anda boleh memanfaatkan sentuhan jari, serta pergerakan lidah yang serupa dengan melakukan seks oral.

5. Biarkan pasangan anda terkawal

Sekiranya selama ini pasangan anda cenderung untuk diam dan hanya mengundurkan diri atas perlakuan dan pesanan anda semasa berhubungan seks, mulai sekarang beri dia peluang untuk mengatur "kemudi" perjalanan seks.

Pasangan anda mungkin kelihatan canggung pada mulanya, tetapi anda boleh membantu dengan meminta mereka menyentuh bahagian sensitif badan mereka. Biarkan pasangan anda melakukan variasi lain sebagai bentuk ekspresi diri, dan nikmati perjalanan foreplay anda sehingga anda memasuki sesi seks sebenar.