Kesihatan Seksual

3 Posisi Seks Yang Memudahkan Anda dan Pasangan

Orgasme boleh dikatakan sebagai tujuan yang ingin dicapai oleh semua orang semasa melakukan hubungan seks. Tetapi sayangnya pada kenyataannya, mencapai klimaks di tempat tidur mungkin tidak semudah membalikkan telapak tangan. Jangan takut! Berikut adalah 3 posisi seks teratas yang dipercayai berkesan untuk mendapatkan orgasme.

Kedudukan seks terbaik dan terpantas untuk mencapai orgasme

Melancarkan Everyday Health, ahli terapi seks dari New Jersey Center for Sexual Wellness di Bedminster, Sandra Leiblum, PhD mengesyorkan pasangan tidak saklek selesaikan sesi seks dengan hanya satu kedudukan yang semuanya bermula dari awal hingga akhir jika anda ingin orgasme.

Anda dan pasangan anda harus kerap bereksperimen dengan mencuba pelbagai posisi untuk saling memuaskan.

1. gaya anjing

Dipetik dari Kesihatan Wanita, gaya doggy adalah kedudukan seks yang paling lazat dan kegemaran lelaki semasa melakukan hubungan seks.

Dalam tinjauan tersebut dikatakan bahawa kedudukan ini menjadikan penembusan zakar lelaki lebih dalam.

Di samping itu, dalam posisi seks ini vagina wanita akan terasa kenyang yang dapat merangsang keseronokan keseluruhan orgasme.

Caranya cukup mudah, pasangan wanita dikehendaki berada dalam posisi merangkak. Kemudian di belakangnya, lelaki itu cuba menembus perlahan.

Cari kedudukan yang selesa dan selamat terlebih dahulu sebelum memulakan rentak penembusan. Hanya dengan itu tempo pergerakan penembusan dapat disesuaikan dengan keinginan anda.

Posisi seks ini juga boleh dilakukan oleh wanita yang duduk di tepi katil dan lelaki yang berdiri di atas lantai.

Ini memudahkan akses keluar dari penembusan kerana lokasi zakar dan vagina selari.

2. Cowgirl

Cowgirl juga pada dasarnya kedudukan mubaligh diubah dengan mengubah tugas dan peranan.

Posisi seks ini dipercayai dapat memudahkan pencapaian orgasme bagi wanita.

Sebabnya, dalam gaya seks ini, wanita akan memimpin pertandingan di tempat tidur, sementara lelaki diberi rehat sebentar untuk menikmati pergerakan setiap pasangan.

Caranya cukup mudah, letakkan badan lelaki di punggungnya, buka kedua-dua belah bahu selebar bahu.

Wanita perlahan-lahan boleh berdiri dengan setiap kaki di sisi pinggang.

Wanita boleh menurunkan pinggang dan berusaha mengunci penembusan. Setelah penembusan berjaya dilakukan, mulailah menggerakkan pinggang ke atas dan ke bawah dengan selesa seperti anda berdua.

Lelaki juga dapat membantu memastikan tempo penembusan "top-down" berjalan lancar dengan menyesuaikan pergerakan pinggul.

Semasa melakukan posisi seks untuk mencapai orgasme ini, lelaki dengan lembut dapat memainkan klitoris atau payudara wanita.

Malah kedudukan seks ini dipercayai dapat memudahkan badan mencapai orgasme.

3. Kaki di bahu

Gaya ini adalah salah satu cara bagi wanita untuk mendapatkan orgasme yang mitosnya sangat sukar.

Sebenarnya kaki di bahu ini adalah variasi gaya dakwah klasik dan legenda.

Cara melakukan ini boleh dimulakan dengan melakukan kedudukan pendakwah yang biasa. Pastikan penembusan pertama zakar dan vagina "terkunci" dengan betul.

Selepas itu, pasangan wanita dapat perlahan-lahan mengangkat kakinya ke bahu atau leher lelaki.

Kemudian, cuba teruskan penembusan semula sehingga kedua-duanya merasa selesa dan menguasai pergerakan ini.

Dalam kedudukan ini, zakar lelaki akan terasa semakin diperah oleh faraj, dan wanita akan merasakan bahawa degupan penembusannya semakin kuat.

Penembusan dalam posisi ini akan mencetuskan semua bahagian vagina wanita terangsang dan merasakan keseronokan orgasme.

Tidak ada yang lebih penting daripada kedudukan seks

Kedudukan seks penting untuk mencapai orgasme.

Walau bagaimanapun, seks yang dilakukan dengan kasih sayang, kasih sayang, dan fokus untuk menikmati setiap sentuhan di tempat tidur adalah faktor asas yang menentukan sama ada anda boleh mendapatkan orgasme atau tidak.

Ramai orang merasa sukar untuk mencapai orgasme kerana memikirkan perkara lain ketika mereka jatuh cinta dengan pasangannya.

Contohnya, terganggu oleh rasa malu tentang bentuk badan anda, memikirkan sama ada pasangan anda berpuas hati atau tidak, atau kerana anda terlalu fokus untuk mencari kepuasan.

Ini boleh mengganggu kenikmatan seks sepenuhnya.

Dianjurkan untuk menikmati sepenuhnya sentuhan dan rangsangan semasa melakukan hubungan seks. Lupakan semua masalah yang ada di fikiran anda.

Fokuskan fikiran anda pada perasaan melakukan hubungan seks yang baik, yang dapat membuat anda lebih santai, dan lebih mudah untuk menjadikan anda orgasme.