Kesihatan Seksual

Mahu suami anda bertahan lebih lama di ranjang? Cuba Bantu Dengan 7 Petua Ini!

Bukan rahsia lagi bahawa lelaki orgasme lebih mudah dan cepat daripada wanita. Lelaki boleh langsung mengalami syahwat dalam masa 2 hingga 10 minit selepas hubungan seks bermula, sementara wanita mengambil masa sekitar 20 minit. Orgasme seorang lelaki yang terlalu cepat boleh berlaku kerana tubuhnya terharu dengan menerima rangsangan yang terlalu kuat, atau kerana ejakulasi dini kerana penyakit yang dihidapinya. Tenanglah, ada banyak cara ampuh bagi isteri untuk menolong suami mereka bertahan lebih lama di ranjang. Ayuh, lihatlah!

Petua untuk menolong suami anda bertahan lebih lama di ranjang

Dalam kebanyakan kes, masalah ejakulasi dini secara beransur-ansur dapat hilang dengan merawat penyakit yang mendasari terlebih dahulu. Walau bagaimanapun, anda juga boleh membantunya bertahan lebih lama di tempat tidur dengan petua berikut.

1. Buka dengan sesi foreplay

Foreplay adalah "pembuka selera" untuk dinikmati bersama sebelum memasuki hidangan utama. Foreplay tidak akan mencetuskan ejakulasi dini, ia akan membantu pasangan anda membina gairah dan mengekalkannya sehingga tiba masanya untuk penembusan.

Panjang permainan yang ideal adalah lebih kurang 10-15 minit supaya pasangan itu benar-benar terangsang. Sekarang untuk membuatnya tahan lebih lama di tempat tidur, anda harus tahu apa yang lelaki mahukan. Foreplay umumnya dilakukan dengan membisikkan hasutan nakal, memeluk, membelai, mencium, memberi hickey, oral seks, untuk menggosok kemaluan masing-masing.

Anda juga boleh meminta suami melancap di hadapan anda sebelum melakukan hubungan seks. Katakan kepadanya bahawa anda mahu menontonnya menyentuh dirinya sendiri. Permintaan anda boleh menjadi "motivasi" untuk dia bersiap untuk beralih ke sesi berikutnya

2. Tawarkan pakaian pasangan anda mainan seks

Kehadiran alat permainan seks di tengah katil boleh menambahkan panas semasa melakukan hubungan seks, sambil menolong suami anda bertahan lebih lama di ranjang.

Salah satu pilihan mainan yang boleh memanjangkan ereksi ialah cincin ereksi aka cincin ayam. Seperti cincin pada umumnya, cincin dimasukkan ke pangkal zakar lelaki yang tegak. Tujuannya adalah untuk melambatkan syahwat dengan memastikan darah mengalir di batang zakar, dan tidak bergegas kembali ke jantung.

Beli mainan seks dari pengeluar yang dipercayai dan mempunyai reputasi yang baik, dan pastikan produk yang anda beli bebas daripada phthalates.

3. Tukar kedudukan seks

Kebanyakan lelaki akan mengetahui dengan tepat kapan mereka akan orgasme dan ejakulasi. Kemungkinan besar, anda juga dapat melihat tanda-tandanya. Jadi ketika dia mulai menunjukkan "gejala", minta segera mengubah posisi untuk bercinta. Ini dapat melambatkan atau melambatkan syahwat suami anda.

Contohnya, dari posisi mubaligh yang sebenarnya memberikan rangsangan kuat pada zakar, kepada wanita yang berada di kedudukan teratas untuk memberi anda kawalan yang lebih besar terhadap permainan. Di samping itu, anda dapat mengubah posisi menjadi gaya anjing, lelaki itu masuk dari belakang untuk "menyekat" akses ke zakar untuk rangsangan berlebihan sambil membenarkan penembusan langsung ke klitoris dan G-spot wanita. Satu dayung, dua atau tiga pulau berlalu, bukan?

4. Beri kelewatan masa

Seks tidak boleh tergesa-gesa jika anda ingin merasa baik dan memuaskan. Jadi, berehatlah dan nikmati saat-saat yang anda habiskan bersama di atas katil. Beri diri anda rehat di tengah sesi panas untuk menyejukkan badan dengan menyentuh, memeluk, atau mencium. Ini akan memanjangkan jangka masa permainan anda dan menjadikan suami anda bertahan lebih lama di tempat tidur.

5. Gunakan kondom

Berhubungan seks dengan kondom pasti terasa berbeza. Anda boleh menggunakannya untuk menjadikan pasangan anda bertahan lebih lama di ranjang. Zakar akan kurang sensitif terhadap rangsangan ketika dibalut dengan kondom, yang membolehkan sesi seks berlangsung lebih lama.

6. Jangan berhenti dengan segera sekiranya anda mengalami orgasme

Apabila dia telah mencapai kemuncak tetapi tidak bersama anda, itu tidak bermakna anda harus segera berhenti. Anda boleh meneruskan sesi ramuan atau muslihat lain seperti mandi bersama untuk menyalurkan sisa-sisa semangat yang belum disalurkan di tempat tidur.

Kemungkinannya, suami anda akan segera bersedia untuk melangkah ke babak kedua dan dapat bertahan lebih lama untuk seterusnya.

7. Jemput suami anda melakukan latihan Kegel

Latihan Kegel bukan hanya untuk wanita, tetapi lelaki juga boleh melakukannya dan mendapat faedahnya. Salah satu daripadanya adalah menjadikan lelaki tahan lama di ranjang.

Satu kajian yang diterbitkan pada tahun 2014 melaporkan bahawa lelaki yang melakukan latihan Kegel selama beberapa bulan meningkatkan kemampuan mereka untuk mengawal ejakulasi dini.