Kesihatan mental

4 Keinginan Lelaki Ketika Bercinta Yang Perlu Dipahami oleh Wanita

Anda mesti biasa dengan lirik lagu, kerana wanita ingin difahami .... Namun, bukan hanya wanita, lelaki juga ingin difahami oleh pasangannya. Ya, kerana memerlukan persefahaman untuk menjalankan hubungan. Oleh itu, apakah keinginan lelaki yang dapat difahami dengan lebih baik oleh pasangannya, ketika berpacaran, misalnya? Ayuh, lihat jawapan di bawah.

Saling memahami dan menghormati: kunci hubungan

Selain kepercayaan, saling memahami juga adalah kunci agar hubungan anda dengan pasangan anda kekal abadi. Bukan hanya lelaki yang berusaha memahami wanita, wanita juga perlu melakukan perkara yang sama.

Satu kajian yang dilakukan oleh University of California menunjukkan betapa pentingnya saling menghormati dan memahami dalam hubungan.

Kajian tersebut melaporkan bahawa menerapkan sikap saling menghormati membuat mereka lebih responsif terhadap keperluan pasangan mereka. Di samping itu, mereka juga menjadi lebih komited dan merasa dapat bertahan dalam hubungan lebih lama.

Keinginan lelaki agar wanita lebih difahami ketika berpacaran

Supaya kita juga dapat menghargai dan memahami, mengetahui apa yang lelaki mahukan ketika dalam hubungan, termasuk temu janji, tentu saja penting.

Jadi, apa yang mereka mahukan?

1. Sokongnya dalam kerjayanya

Anda mungkin kadang-kadang bertengkar dengan pasangan anda kerana dia sibuk dengan pekerjaan. Sebagai contoh, dia membatalkan janji temu untuk makan malam atau tidak dapat menjemput anda seperti biasa.

Menghabiskan masa bersama adalah penting dalam hubungan, tetapi itu tidak bermaksud anda selalu menuntut pasangan anda untuk selalu meluangkan masa. Terutama jika dia memang mengejar kerjaya untuk mendapatkan pekerjaan yang lebih baik.

Sekiranya anda dan pasangan sering berhadapan dengan situasi seperti ini ketika berpacaran, kemungkinan keinginan lelaki itu adalah pemahaman anda.

Seorang ahli psikologi Paul DePompo, PsyD dan pengasas Cognitive Behavioral Therapy Institute di California Selatan, memaparkan fakta mengenai sokongan kerjaya untuk rakan kongsi.

“Anda tidak boleh memberitahu pasangan anda untuk mengabaikan proses mengejar karier. Daripada mengomel dan marah, akan lebih baik jika anda menunjukkan sokongan anda terhadap kerja kerasnya. " Hidup bersemangat.

Selain memberikan sokongan, perkara yang paling penting adalah saling memahami, menghormati, dan bekerjasama untuk mewujudkan masa yang berkualiti antara satu sama lain.

2. Kurang drama

"Ramai lelaki tidak peduli dengan perkara-perkara kecil," kata Dr. Sadie Allison, pakar hubungan seks dan keluarga. Inilah yang membuat pasangan menjadi tidak peka dengan perkara-perkara kecil di sekeliling mereka.

Namun, sebagai seorang wanita, anda tidak selalu harus menganggap ini sebagai masalah besar dan rumit untuk diselesaikan.

Sikap yang berlebihan dengan mendramatisasi keadaan, boleh membuat pasangan anda tidak selesa. Ingat, ramai lelaki mempunyai keinginan agar pasangannya tidak keterlaluan ketika berpacaran.

Jadi, cubalah buka mata anda dalam menghadapi masalah. Apabila dibincangkan dengan tenang, tentu saja fikiran anda menjadi lebih jelas dan penyelesaiannya dapat diselesaikan dengan lebih cepat.

3. Lelaki juga mahu berbeza

Bukan hanya wanita yang mementingkan penampilan ketika berpacaran, lelaki juga mempunyai keinginan yang sama. Sekiranya anda mendapati pasangan anda mengubah penampilannya, jangan menggoda atau menggodanya.

"Tumben, kamu betul-betul rapi, biasanya tidak. Mungkin…. " dan ungkapan lain boleh memalukannya, atau bahkan membuatnya marah.

Cuba memberi tindak balas positif. Memberi pujian kepada pasangan anda pastinya jauh lebih baik untuk perubahan ini.

4. Kuat tidak bermaksud mereka tidak mempunyai kelemahan

Lelaki selalu digambarkan sebagai seseorang yang dapat melindungi anda, seperti superhero. Namun, itu tidak bermaksud imej Kekuatan yang ada pada lelaki membuatnya tidak dapat menunjukkan sisi lembut dan lemahnya.

Kadang-kadang, dia juga dapat merasa sedih dan sedih dalam situasi tertentu. Walaupun kadang-kadang bijak menyembunyikan perasaan mereka, itu tidak bermakna mereka tidak dapat meluahkan perasaan mereka.

Sekiranya itu berlaku, satu-satunya keinginan lelaki adalah pemahaman anda dengan memberinya sokongan.