Kesihatan Seksual

Wanita Pada Kedudukan Seks Teratas, Rasakan Sensasi Wanita yang Terkawal

Sekiranya selama ini pasangan lelaki lebih dominan di tempat tidur, mengapa tidak cuba mengubah suasana sekali sekala? Kadang-kadang, wanita juga ingin berada dalam kawalan penuh semasa melakukan hubungan seks melalui kedudukan wanita di atas. Kedudukan ini membolehkan wanita menyesuaikan kedalaman dan kelajuan penembusan, dan dapat membantu mencapai orgasme. Tidak sedikit lelaki juga berpendapat bahawa wanita dominan di tempat tidurnya seksi, anda tahu! Tergoda untuk mencuba wanita di atas malam ini? Lihat inspirasi di bawah.

Kepelbagaian wanita pada kedudukan seks teratas untuk wanita

Berikut adalah beberapa idea wanita di atas yang boleh anda cuba malam ini:

1. Bersemuka (Cowgirl)

Mulakan dengan pasangan lelaki yang sedang duduk santai di kerusi atau tepi katil dan wanita yang duduk di atas pangkuan lelaki sambil menghadapnya. Anda boleh menaikkan dan menurunkan badan anda secara perlahan atau secepat yang anda mahukan.

Sebagai alternatif, pasangan lelaki boleh berbaring di atas katil sambil menekuk lutut untuk menyokong gerakan pasangan. Anda yang wanita boleh berlutut dan masuk dari atas, sementara kedua-dua lengan berada di lutut pasangan anda untuk mengatur penembusan. Pada masa yang sama, lelaki itu dapat menarik pinggul atau paha pasangannya untuk meringankan manuvernya.

Wanita klasik di kedudukan teratas ini masih membolehkan anda berdua menjalin hubungan mata yang intim dan romantis. Anda juga boleh bermain tangan sesuka hati untuk meneroka badan masing-masing.

2. Cowgirl terbalik

Kedudukan ini adalah variasi unik dari wanita di atas klasik seperti di atas. Caranya serupa: pasangan lelaki boleh duduk atau berbaring di punggungnya sementara wanita itu duduk di atas pangkuan lelaki. Perbezaannya adalah, kedudukan wanita itu menjadikannya kembali kepada lelaki.

Selain memberi kebebasan kepada tangan untuk saling menerokai tubuh satu sama lain, kedudukan membalikkan cowgirl Ini dapat memberikan penembusan yang lebih mendalam dengan bonus rangsangan klitoris yang lebih stabil sebagaimana mestinya gaya anjing.

3. Pangkuan bersila

Sekiranya anda berdua mempunyai lebih banyak masa lapang dan ingin bercinta sesekali tanpa tergesa-gesa, pilihlah posisi cinta yang satu ini. Mulakan dengan pasangan lelaki yang duduk bersila di atas katil (anda boleh bersandar di kepala katil jika anda mahu) dan wanita yang datang dari atas untuk duduk di pangkuannya. Anda kemudian boleh memautkan kaki anda di belakang pinggang lelaki itu dan berpegang pada bahunya untuk mengatur penembusan.

Kedudukan ini menghadkan fleksibiliti anda berdua, tetapi di situlah kunci kesenangan. Seks yang perlahan dengan penembusan yang tidak begitu dalam dapat digunakan sebagai foreplay untuk membantu membangun gairah ke puncak maksimumnya. Melalui kedudukan ini, anda juga dapat menolong lelaki itu bertahan lebih lama di ranjang.

Seks yang perlahan melalui wanita yang berada di kedudukan teratas seperti ini juga membolehkan anda berdua membuat hubungan mata lebih kerap dan menjelajah satu sama lain dengan lebih serius.

4. Melayang rama-rama

Bosan dengan penembusan vagina, tetapi anda masih mahu mencuba dominan di ranjang? Cubalah posisi seks oral yang menggoda ini. Minta pasangan anda berbaring dengan santai di atas katil. Kemudian wanita itu berlutut dan berjalan melayang beberapa sentimeter di atas wajah lelaki itu.

Posisikan lutut anda di sisi telinga pasangan anda. Lelaki boleh menopang kepalanya dengan bantal untuk mewujudkan sudut penembusan lidah yang lebih dalam. Wanita itu memegang dinding atau belakang katil untuk menstabilkan kedudukan.

5. Cowgirl 69

Kedudukan ini menggabungkan keseronokan bercinta melalui teknik 69 sekaligus wanita di atas. Caranya, minta pasangan anda berbaring di punggungnya dan kemudian anda berbaring di atasnya dengan wajah anda menghadap selangkangan lelaki itu.