Kesihatan Seksual

Seks Tantrik: Teknik India Kuno yang Tidak Kalah Dari Sutra Kama

Kesalahan yang biasa dilakukan semasa melakukan hubungan seks termasuk tergesa-gesa dan mendorong diri anda ke orgasme. Memburu seks memang boleh membuatkan anda teruja dan bersemangat. Tetapi kepuasan cenderung seketika, tidak akan dirasakan dalam masa yang lama. Terlalu hancur untuk mencapai klimaks juga menjadikan seks terasa kurang menyeronokkan.

Sekiranya anda melakukan dua kesalahan ini cukup kerap, sudah tiba masanya anda mencuba teknik seks baru dari peradaban India kuno. Teknik ini dikenali sebagai seks tantrik.

Apakah seks tantrik?

Seks tantrik adalah gabungan teknik meditasi dan seks. Oleh itu, jangan bayangkan seks ini akan menjamin orgasme atau membuat anda kehabisan nafas begitu menggembirakan. Teknik seks ini, yang telah terkenal sejak 5,000 tahun yang lalu, sebenarnya menekankan pengalaman bercinta yang lambat, sedar, dan seimbang.

Caranya yang perlu dikuasai adalah dengan mengimbangkan tenaga lelaki dan tenaga wanita dengan kekuatan lelaki. Untuk dapat mencapai titik keseimbangan, tentu saja, tidak boleh terburu-buru. Anda dan pasangan mesti fokus dan tenang. Dengan fikiran anda tertumpu pada saat-saat intim bersama pasangan anda, pengalaman seksual anda akan menjadi lebih kaya dan lebih bermakna.

Bagaimana melakukan seks tantrik

Berminat untuk mencuba seks tantric? Jangan bimbang, inilah panduan pemula untuk cinta tantrik dengan penuh perhatian.

1. Pertama sekali, anda harus membina tenaga seksual yang kuat dengan pasangan anda. Anda harus duduk berhadapan dengan pasangan anda. Untuk lelaki, pangkuan pasangan anda selesa mungkin. Cuba perhatikan antara satu sama lain.

2. Setelah cukup selesa dengan kedudukannya, bernafaslah dengan tenang bersama. Tarik nafas dalam-dalam melalui hidung, tahan selama dua saat, dan hembuskan keluar melalui mulut anda. Anda dan pasangan anda harus melakukan ini dengan irama yang harmoni sambil terus saling menatap. Teknik pernafasan ini akan membantu anda berdua lebih santai dan berirama.

3. Untuk lebih intim, anda boleh mengucapkan kata-kata romantis (tetapi tidak omong kosong) kepada pasangan anda. Contohnya, "Saya sangat mencintaimu," atau, "Saya suka melihat pandangan lembut anda."

4. Sentuh tangan atau wajah pasangan anda dengan lembut semudah mungkin dengan hujung jari anda. Ini akan membangkitkan rasa sentuhan pasangan anda dan membuatnya gemetar. Dari sana, goda pasangan anda dengan menyentuh kawasan sekitar puting atau organ intim dengan ringan. Walau bagaimanapun, jangan segera merangsang di kawasan tersebut. Biarkan sensasi "menanggung" menyedarkan tenaga anda.

5. Cium pasangan anda dengan bibir yang sedikit berpisah. Sambil memegang bibir anda terbuka sambil mencium, tarik nafas dalam-dalam dan hembuskan nafas melalui mulut anda. Saling bernafas bertemu dan saling berkait. Selepas itu, tutup bibir anda dengan perlahan dan cium lembut bibir pasangan anda seperti biasa.

6. Teruskan sesi bercinta lembut ini dengan saling mengurut. Mulakan dengan mengurut bahu, punggung, lengan, dan kaki pasangan anda. Kemudian, dengan tekanan yang paling lembut, urut kawasan sensitif pasangan anda. Contohnya leher, paha dalaman, punggung, dada, dan zakar atau faraj. Ingat, jangan tergesa-gesa. Ulangi pergerakan yang sama di kawasan sensitif pasangan berkali-kali.

7. Sebelum penembusan, anda dan pasangan dapat menikmati keakraban dengan menggesek atau menyentuh alat kelamin masing-masing selembut mungkin. Anda akan merasakan jangkaan meningkat. Ini dipanggil tenaga seksual.

8. Akhirnya, anda boleh bercinta dengan posisi seks romantis. Cuba jaga anda dan pasangan anda secara berhadapan, misalnya dengan posisi seks mubaligh atau wanita di pangkuan lelaki. Semasa menembusi, jangan lupa untuk terus bernafas bersama. Tidak perlu risau tentang syahwat. Sebabnya, seks tantrik tidak dirancang secara khusus sehingga boleh klimaks. Tetapi agar pasangan dapat saling mengetahui tentang sentuhan, pergerakan, dan nafas masing-masing.