Kesihatan Seksual

Petua Bercinta Romantis dengan Pasangan Anda •

Mengamalkan petua mencium romantis pasti membina ikatan intim antara pasangan. Fakta menarik tentang mencium, ternyata terdapat kalori yang terbakar di setiap sentuhan di antara bibir.

Sekurang-kurangnya 2-3 kalori dibakar setiap minit anda mencium. Sementara itu, ciuman bersemangat membakar 5-26 kalori seminit. Sedangkan untuk mencium mampu mengurangkan tahap tekanan dan membuat anda lebih santai.

Ingin memberikan ciuman romantis dengan pasangan anda? Lihat petua mencium dalam ulasan berikut.

Petua untuk mencium dengan cara yang lebih romantis

Apa maksud ciuman bagi anda? Ciuman adalah ungkapan yang tersembunyi dalam pasangan. Mungkin sebilangan orang hanya mencium pasangannya, tanpa mencurahkan emosi intim ke dalamnya.

Bagi pasangan yang menerima emosi dari ciuman, ia pasti akan memberikan percikan percintaan dalam mengeratkan hubungan. Mungkin anda ingin mencium pasangan anda dengan mesra, tetapi bingung hendak memulakan dari mana.

Hanya berehat, cuba ubah gaya ciuman yang penuh semangat dan romantis, ikuti petua di bawah.

1. Pastikan tempat dan masa yang betul

Ciuman yang tidak dapat dilupakan tidak kira siapa yang anda cium. Walaupun dengan orang tersayang, unsur-unsur di sekitar anda juga memberikan sedikit memori.

Sebelum mencium, fikirkan apakah ini tempat dan masa yang tepat untuk memberikan ciuman romantis. Tidak ada yang salah dengan merancang tempat anda pergi berkencan atau menghabiskan masa yang berkualiti dengan orang tersayang dan membiarkan segala sesuatu mengalir.

Contohnya, anda menyewa tempat untuk makan malam romantis dengan menu makanan khas. Anda tidak perlu keluar dari rumah, anda boleh mengajak pasangan anda memasak bersama-sama dengan lagu-lagu romantis untuk menyiapkan makan malam.

2. Jangan lupa memberi wangian pada badan

Sebelum ini, pastikan bahawa anda telah mempersiapkan diri dengan yang terbaik. Sekiranya ini adalah pertama kalinya anda mencium pasangan anda, biarkan saat ini tidak dapat dilupakan. Pastikan badan masih berbau harum, misalnya dengan memakai deodoran.

Jangan lupa menggunakan losyen atau minyak wangi, sehingga apabila wangiannya menyatu dengan kulit, ia menghasilkan aroma yang lembut dan menarik. Pilih aroma semula jadi dan tidak terlalu kuat. Anda boleh memilih aroma tanaman atau bunga, seperti lavender atau mawar. Ikuti petua mencium ini untuk membantu mencipta kenangan yang tidak dapat dilupakan.

3. Bau nafas dan mulut juga mesti segar

Ketika berciuman, tentu bau nafas anda juga dicium oleh pasangan anda. Oleh itu, ingatlah untuk menggosok gigi sebelum berjumpa dengannya. Jangan lupa melakukan flossing atau berkumur dengan ubat kumur.

Jangan lupa juga untuk menggosok lidah. Sebabnya, lidah adalah sumber pertumbuhan bakteria yang juga membuat bau nafas anda berbau.

4. Mulakan dengan mesra sebagai hujung ciuman seterusnya

Petua ciuman romantis seterusnya adalah untuk meluahkan perasaan anda menggunakan bahasa badan. Oleh kerana mencium adalah intim dan peribadi, cubalah bersikap jujur ​​dengan diri sendiri tentang bagaimana perasaan anda terhadap pasangan anda. Tuangkan perasaan itu ke dalam ciuman.

Sekiranya ini kali pertama anda mencium pasangan anda. Gunakan isyarat kontak mata sebelum anda mencium pasangan anda. Kemudian sapu bibirnya dengan lembut, buka mulutnya, tutup matanya. Nikmati ciuman pertama anda dan ikuti naluri anda seterusnya.

5. Ambil perlahan, jangan terburu-buru

Mencium memberikan manfaat kesihatan dan emosi. Bersantai melibatkan kedua-dua pihak untuk menuai kesihatan, dan juga kenangan romantis yang tidak dapat dilupakan. Semasa melakukan petua mencium, anda tidak perlu terburu-buru. Cukup perlahan dan lembut, agar pasangan juga dapat menikmati dan menerima bahawa ciuman ini sangat bermakna.

Sekiranya anda menikmatinya, cuba buka mata anda perlahan-lahan dan buat kembali mata. Tunjukkan bahawa anda benar-benar menikmati masa ini dengan memberikan senyuman kecil kepadanya. Lihat sedikit reaksi, jika dia memiringkan kepalanya sebagai tanda ciuman ini sudah cukup untuk sampai ke sini. Sekiranya reaksi itu menggembirakan dan ada pandangan untuk meneruskan saat ini, ini bermakna anda dan pasangan anda bersedia untuk melangkah ke tahap seterusnya.

6. Petua mencium ketika pergi Ciuman Perancis

Petua untuk mencium lebih kuat dan romantis, teruskan ke peringkat seterusnya. Mungkin ada orang yang keliru bagaimana memulakannya di bahagian ini. Setelah membukanya dengan adegan ciuman perlahan.

Anda boleh memberi tanda melalui belaian wajah di wajah, dengan lembut bergerak ke leher. Bahasa badan ini menunjukkan bahawa anda menikmatinya dan bersedia untuk meneruskan ciuman yang lebih kuat.

Untuk memulakan ciuman Perancis, buka mulut anda sedikit dan lembut dan cium bibir pasangan anda. Ingatlah untuk tetap lemah lembut. Kerana ciuman Perancis lebih sengit, begitu juga dengan pasangan yang melibatkan ciuman lidah-di-pipi.

Kuncinya, kedua-dua pihak saling mencium sensasi basah ini. Untuk mengetahui pasangan anda menikmati ciuman romantis ini adalah ketika lidah dan pasangan anda bertembung. Berhenti sebentar untuk melihat reaksinya. Sekiranya dia menyukainya, terus cium perlahan dan lembut.

Berikut adalah petua untuk mencium secara romantik. Sekarang tidak perlu lagi bingung dan gugup. Hanya berehat dan jangan tergesa-gesa. Pasti akan ada masa yang tepat untuk menyatakan cinta anda melalui ciuman.