Kesihatan Seksual

3 Posisi Seks di Pantai Yang Menjadikan Percutian Anda Lebih Panas

Bercuti dengan pasangan di pantai memang menyeronokkan. Anda berdua dapat memperoleh cahaya matahari yang cukup dan merasakan gelombang menyegarkan. Namun, pernahkah anda berkasih sayang di pantai dengan pasangan anda?

Perkara yang perlu diketahui semasa bercinta di pantai

Melakukan hubungan seks di tengah-tengah bunyi ombak dan pasir hangat yang melekat di badan anda, mungkin terdengar menyeronokkan dan mencabar.

Namun, seperti yang dilaporkan oleh Koalisi Nasional untuk Kesihatan Seksual, risiko anda dan pasangan anda dijangkiti atau digigit serangga di pasir cukup besar. Sebagai contoh, hampir semua pantai yang sering dikunjungi orang mengandungi bakteria seperti enterokocci dan e coli .

Namun, itu tidak bermaksud anda tidak boleh bercinta di pantai. Apabila anda dan pasangan memutuskan untuk melakukan hubungan seks di pantai, anda harus terlebih dahulu memikirkan apakah risikonya seimbang dengan sensasi yang anda dapatkan.

Anda dan pasangan anda masih boleh melakukannya, tetapi tentu saja dengan cara yang selamat dan perhatikan perkara-perkara berikut.

  • Rancang lebih awal sekiranya mungkin untuk mengurangkan risiko penyakit.
  • Rujuk doktor sekiranya anda merasakan ada sesuatu yang tidak kena.
  • Gunakan pelindung matahari untuk mengelakkan selaran matahari.

Pelbagai posisi seks yang boleh dicuba di pantai

Setelah mengetahui perkara yang perlu anda ketahui mengenai melakukan hubungan seks di pantai dan masih ingin mencubanya, mungkin variasi mencuba posisi seksi di bawah dapat membantu.

1. Pembuat Gelombang

Salah satu kedudukan seks yang boleh anda lakukan di pantai adalah pembuat gelombang .

Anda boleh mencuba kedudukan ini ketika pantai yang anda dan pasangan anda kunjungi sangat sunyi dan terasa seperti anda sendirian.

Anda boleh memulakan dengan menyebarkan selimut atau kain di atas pasir untuk mengelakkan pasir melekat pada anda berdua. Selepas itu, anda boleh duduk di pangkuan pasangan anda, tetapi dengan melabuhkan punggung kepadanya.

Dengan cara itu, pasangan lelaki dapat menembusi dengan mudah tanpa rasa takut dilihat oleh orang lain.

2. Gadis surfer di atas

Selain itu pembuat gelombang , kedudukan seks pantai lain adalah gadis surfer di atas . Kedudukan ini sebenarnya sangat bermanfaat bagi wanita kerana mereka akan mengelakkan pasir yang boleh melekat di badan.

Sebenarnya, kedudukan ini tidak jauh berbeza dengan wanita di atas, iaitu ketika wanita berada di atas semasa penetrasi. Pasangan anda boleh berbaring di selimut sambil menekuk lutut sehingga pergerakan pasangannya dapat disokong.

Para wanita dapat berlutut dan masuk dari atas, sementara kedua lengan berada di atas pasangan sehingga penembusan dapat dikendalikan. Supaya sensasi lebih menyenangkan, pasangan lelaki dapat memegang pinggul atau paha wanita.

3. Sudu tepi laut

Sebenarnya, kedudukan seks pantai yang satu ini sangat mirip dengan sudu, tetapi perbezaannya ialah anda dan pasangan melakukannya di pantai.

Sudu Ini biasanya dilakukan dengan berbaring di sebelah anda. Pasangan wanita akan memusingkan badan lelaki itu, sementara badan lelaki akan menghadap ke belakang wanita.

Sebelum melakukan kedudukan ini, sebaiknya tutup separuh badan anda dengan selimut. Kemudian, bengkokkan lutut anda dan tolak punggung anda ke arah pasangan lelaki untuk penembusan lebih mudah ke dalam vagina dan kelentit anda.

Cuba padankan ketinggian pasangan anda. Biasanya, lelaki akan menurunkan kedudukannya sedikit ke bawah.

Setelah mendapat kedudukan yang selesa, atur pergerakan untuk mencapai keseronokan dan sensasi yang berbeza dengan pasangan anda.

Walaupun bercinta di pantai mempunyai banyak risiko penyakit, itu tidak bermakna anda dan pasangan tidak dapat melakukannya. Sekiranya anda dan pasangan anda sudah mengetahui risikonya dan masih mahu melakukan hubungan seks, jangan lupa menggunakan alat kontrasepsi dan langkah pencegahan lain supaya bakteria tidak melekat pada badan.