Ubat dan Makanan Tambahan

Lidocaine + Epinefrin: Fungsi Dadah, Dos, dll. •

Lidocaine + Epinefrin Apa Ubat?

Untuk apa lidocaine + epinefrin?

Lidocaine Hydrochloride and Epinephrine Injection, USP, ditunjukkan untuk penghasilan anestesia tempatan atau serantau dengan teknik penyusupan seperti suntikan perkutaneus, dengan teknik blok saraf periferal seperti brachial plexus, dan intercostal dan dengan teknik saraf pusat seperti blok epidural lumbal dan caudal , apabila prosedur yang diterima untuk teknik ini dijelaskan dalam buku teks standard.

Bagaimana menggunakan lidocaine + epinefrin?

Suntik Epinephrine / lidocaine seperti yang diarahkan oleh doktor anda. Periksa label ubat untuk arahan dos yang betul.

Sekiranya anda terlepas dos Epinephrine / lidocaine, hubungi doktor anda dengan segera.

Tanyakan kepada doktor anda sebarang pertanyaan mengenai pengambilan Epinephrine / lidocaine.

Bagaimana lidocaine + epinefrin disimpan?

Ubat ini paling baik disimpan pada suhu bilik, jauh dari tempat langsung cahaya dan lembap. Jangan simpan di bilik mandi. Jangan membeku. Jenama lain ubat ini mungkin mempunyai peraturan penyimpanan yang berbeza. Perhatikan arahan penyimpanan pada pembungkusan produk atau tanyakan kepada ahli farmasi anda. Jauhkan semua ubat dari jangkauan kanak-kanak dan haiwan peliharaan.

Jangan buang ubat ke tandas atau longkang kecuali jika diarahkan untuk melakukannya. Buang produk ini apabila sudah habis atau tidak diperlukan lagi. Rujuk ahli farmasi atau syarikat pelupusan sampah tempatan anda mengenai cara membuang produk anda dengan selamat.