Kesihatan mental

Adakah anda menyukai teman lelaki, adakah anda harus meneruskan atau mengakhirinya?

Suka dan ngeri kadangkala sukar dikawal. Mempunyai perasaan suka atau suka pada seseorang adalah perkara biasa. Namun, apa yang tidak semula jadi adalah jika anda suka dengan teman lelaki seseorang. Masalahnya akan menjadi rumit. Selalunya perasaan tidak sesuai ini membingungkan. Apakah yang patut awak buat? Teruskan membaca artikel ini untuk mendapatkan penyelesaian yang sihat.

Nikmati kekasih seseorang, apa yang harus saya lakukan?

Anda bertemu dengan seseorang, berkenalan, dan anda menjadi tertarik kepada mereka. Namun, setelah mengenali dia dan kamu mengetahui tentangnya, ternyata dia sudah mempunyai kekasih. Duh, yang mahukan ini, sudah menyukai kekasih seseorang tetapi dia sudah mempunyai kekasih. Sudah tentu ini membuat anda kecewa. Jadi, jika seperti ini, apa yang harus saya lakukan?

Fahami bahawa keadaannya sungguh pelik

Mengakui bahawa anda sangat menyukai teman lelaki orang lain adalah langkah pertama yang baik. Anda tidak menafikan perasaan anda sendiri dan anda tahu bahawa keadaannya agak rumit. Anda tidak boleh terus mengejar kehancuran anda yang sudah mempunyai pasangan. Ya, anda akan sedar untuk tidak mengganggu hubungan mereka.

Sekiranya anda pada mulanya cuba terus mendekatinya, mungkin yang terbaik adalah tidak perlu. Simpan perasaan anda untuk orang lain yang tidak mempunyai kekasih. Fikirkan semula, adakah kerumitan yang anda alami dapat hasilnya nanti?

Pada mulanya mungkin sukar untuk menerima keadaan ini. Namun, cubalah perlahan-lahan terlebih dahulu, kerana secara beransur-ansur anda akan dapat menerima kenyataannya.

Hadkan interaksi dengannya

Tidak mengapa masih berkawan dengannya, tapi jangan gunakan perasaan lagi, okey? Anggap saja itu sebagai kawan. Sekiranya anda sukar untuk segera menghilangkan rasa sakit itu, hadkan interaksi anda dengan dia terlebih dahulu. Berbual atau berbual hanya jika ia sesuatu yang penting.

Lebih baik kembali

Penyelesaian yang tepat tetapi agak sukar untuk dilakukan adalah dengan meninggalkan perasaan. Tidak salah untuk mencintai teman lelaki seseorang. Apa yang salah adalah jika anda cuba mendalami hubungan dengan lebih mendalam.

Daya tarikan itu boleh menjadi perasaan yang salah jika anda cuba merebutnya. Sebenarnya, tidak semestinya sosok idola anda adalah orang yang tepat dan terbaik untuk anda.

Oleh itu, sebelum mendalami cinta anda, lebih baik berhenti.

Selesaikan diri anda

Mengetahui bahawa keinginan anda sudah mempunyai kekasih tentu sekali mengecewakan. Namun, daripada terus kecewa, isi masa lapang dengan kesibukan. Anda boleh keluar bersama rakan, menyertai komuniti, mencari hobi baru, atau memanjakan diri.

Ia juga dapat membantu anda melupakan angka tersebut dan tidak lama lagi teruskan.

Bagaimana jika dia juga meletakkan rasa yang sama?

Sebenarnya, meminati teman lelaki seseorang adalah perkara biasa, kerana anda tidak dapat meramalkan siapa yang akan jatuh cinta. Walau bagaimanapun, bagaimanajika ternyata dia juga suka pada kamu? Inilah yang membingungkan anda.

Apabila anda suka atau suka pada seseorang, sudah tentu anda akan berusaha menghampirinya. Sekiranya dia memberi respons yang baik kepada anda dan memberi anda isyarat yang sama seperti anda, dia mungkin juga menyukai anda. Atau anda merasakan bahawa dia sangat menyukai anda walaupun dia sudah mempunyai kekasih.

Sekiranya ini berlaku, lebih baik bertanya kepadanya jika dia merasakan hal yang sama seperti anda. Bercakap dengan jujur ​​dan terbuka. Anda dan dia perlu mencari jalan dan jalan paling bijak.

Sama ada terus maju atau mundur, anda berdua mesti memutuskannya. Walau bagaimanapun, letakkan juga diri anda sekiranya anda atau dia berada dalam kasut kekasihnya. Pada hakikatnya, setiap situasi dan kes berbeza. Fikirkan dengan teliti, jangan cuai kerana anda terbawa-bawa oleh nafsu cinta.